Historia

Vehmassalmen paviljongin historiaa

Vehmassalmen paviljongin ideoi Yrjö Kangas.

Olavi Larjama ja Pentti-Oskari Kangas Vehmassalmen alkuvaiheista: "Vuonna 1962 pidettiin Vehmassalmen asiassa ensimmäinen kokous Vehmaan Kiiston ja Taivassalon Tahdin kesken. Mukana oli johtokuntien jäseniä", kertoi Olavi Larjama, joka silloin oli Kiiston puheenjohtajana.

Avajaiset olivat juhannuksena 1963. Ensimmäiset näitten seurojen yhteiset juhannusjuhlat oli pidetty v. 1955 salmen toisella puolella. Silloin oli Tapio Rautavaara pääesiintyjänä.

Vuosien varrella Vehmassalmella on ollut esiintyjiä aivan Suomen viihdetaivaan huipulta.

Kuvia avajaisvuodelta 1963

Taivassalolaislähtöisen Kari Saarisen kamera räpsähti useasti myös Vehmassalmen paviljongilla. Kuvat ovat avajaisvuodelta 1963 ja näistä otoksista jo näkyy, että kuvaajasta tuli myöhemmin valokuvauksen ammattilainen.

Juhlarahasto

Vehmassalmi 50v. Juhlarahasto perustettiin kokouksessa 9.9.2003 Vanha-Vikaisissa, Vehmaan Rautilassa.

Kokouksessa keskusteltiin Vehmassalmen 50-vuotisjuhlarahaston perustamisesta ja tutustuttiin sääntöehdotukseen. Timo Santanen ehdotti, että tuloksesta osa annettaisiin Kiiston ja Tahdin nuorisotyölle. Rahasto päätettiin perustaa.

Rahastoa olivat perustamassa Sirpa Ikala-Suomalainen, Timo Uuttu, Katriina Mäntylä, Kai Lindegren, Liisa Jalava-Peltonen, Jukka Halme, Anssi Lehtonen, Jorma Isotorppa ja Immo Jalava.

Vehmassalmen paviljongin historiaa

Nostalgiakesät

Vuonna 2003 järjestettiin ensimmäiset nostalgiatanssit Vehmassalmella. Menestys oli valtaisa. Monet 1960- ja 70- lukujen "nuoret" tapasivat toisiaan. Nostalginen yhteys oli löytynyt. Ohessa muutamia kuvia nostalgiakesien eri vuosilta.